Kattoremontin suunnitteluun kannattaa varata aikaa

Säännöllisen kunnon tarkastuksen sekä ajoissa tehtyjen huolto- ja korjaustoimien avulla katto kestää sille asetetun käyttöiän. Vastaavasti, jos toimet laiminlyödään, katon käyttöikä lyhenee merkittävästi.

Esimerkiksi konesaumattu peltikatto oikein huolehdittuna saattaa kestää jopa 80 vuotta, mutta heikommissa olosuhteissa sen tekninen käyttöikä voi jäädä vain 40 vuoteen. Melkoinen ero siis!


Aloita kattoremontin miettiminen ajoissa – oikea aika suunnitella on nyt

Onko taloyhtiössäsi kohta kattoremontti ajankohtainen? Kattoasioissa kannattaa luottaa asiantuntijaan. Useimmiten taloyhtiöt heräävät katon korjaustarpeisiin auttamatta liian myöhään.

 

Aikaa on hyvä varata kunnolla erityisesti kattoprojektin suunnitteluun taloyhtiössä, sillä suunnittelu kestää lähes poikkeuksetta kauemmin kuin mitä luullaan. Pahimmillaan asia otetaan puheeksi keväällä, jolloin ei yleensä enää ehditä itse urakkaan samalle kesälle. Jos taas urakka siirtyy talveen, muodostuu se huomattavasti kalliimmaksi. Tämä selittyy sääsuojauksella, joka talviseen kattoremonttiin aina tarvitaan ja joka lisää remontin hintaa jopa puolella.

 

Paras aika aloittaa kattoremontin suunnittelu taloyhtiössä on siis syksyllä. Näin saadaan talven aikana varmasti jokaisen osakkaan ym. näkökulmat läpikäytyä ja ollaan valmiimpia tilaamaan itse remontti kesäksi. Noin kuukausi kesästä riittää yleensä itse urakkaan, kun puhutaan keskivertorivitalosta kooltaan 500 – 700 m2

 

 

Kysy lisää palveluistamme!


Miten kattoremontin suunnitteluprosessi etenee

1. Tunnistetaan remontin tarve ja hiotaan toimintasuunnitelma ensin rauhassa taloyhtiön kesken.


2. Otetaan yhteyttä kattoremonttien asiantuntijaan, joka kartoittaa tilanteen ja halutessa suosittelee urakalle ulkopuolista valvojaa. Valvoja helpottaa taloyhtiön ja urakoitsijan välistä sopimista, auttaa ja neuvoo. Vaikka valvojan hankkiminen maksaa, se kannattaa. Pätevän valvojan tehtävänä on huolehtia, että kaikkia uusimpia vaatimuksia ja yksityiskohtia noudatetaan. Näin saatetaan säästyä yllätyksinä tulevilta kustannuksilta myöhemmin.


3. Valvoja tekee urakkasuunnitelman käytännössä ruuvin tarkkuudella. Näin pystytään ennakoimaan kustannuksia ja kilpailuttamaan urakoitsijat.


4. Valitaan urakoitsija.


5. Erconn-pelti Oy tapaa taloyhtiön edustajan ja valvojan urakkaneuvottelussa, budjetoi ja antaa kilpailukykyisen tarjouksen, urakka-ajan sekä ilmoittaa maksuerät. Lisäksi hankimme urakalle tarvittavat hyväksynnät. 


6. Tehdään urakkasopimus.


Mitä kannattaa huomioida urakoitsijaa kilpailutettaessa

- On tultava hyvin juttuun. Projekti on taloyhtiön ja urakoitsijan yhteinen ja aikaa vievä. Siitä syystä on tärkeää, että kommunikaatio ja yhteistyö sujuvat. 


- Hyvällä urakoitsijoilla on hyviä suosittelijoita ja onnistuneita kohteita. Ota selvää niistä, soita ja tiedustele.


- Remonttikohteiden valvojat ovat julkista tietoa. Selvitä ja kysy valvojalta, miten urakoitsijan kanssa on sujunut.


- Edelliseltä vuodelta on saatavilla luettelo, mitä ja missä urakoitsija on töitä tehnyt. Myös työmaajohtaja on hyvä tiedonlähde, kun halutaan selvittää urakoitsijan luotettavuutta. 


Toteutamme kattoremontit Helsingin, Espoon ja Vantaan seudulla ja muualla Suomessa

Huolella toteutettu vesikatto sekä muut kattoremonttiin liittyvät pohjatyöt tuovat taloyhtiölle turvaa pitkäksi aikaa.

 

Valitse kattoremontille luotettava tekijä, joka hoitaa projektin kokonaisurakkana viimeistä yksityiskohtaa myöten. Me Erconn-pellillä hoidamme kattoremontit kustannustehokkaasti ja sovitussa aikataulussa, mutta emme koskaan tingi laadusta. Meillä on kattoremonteista pitkä kokemus ja osaavat ammattilaisemme hoitavat hommat hyvillä mielin. Palvelemme taloyhtiöitä, yrityksiä ja yksityisasiakkaita.

 

Haluatko kuulla lisää kattoremonteista? Kysy lisää palveluistamme!

 

Kysy lisää palveluistamme!
Yhteydenottokuvake

Tarkkuutta ja taitoa vaativissa kattoremonteissa pitkä kokemus on erinomaisen laadun tae. Kysy lisää monipuolisista palveluistamme, palvelemme Helsingissä ja muualla pääkaupunkiseudulla!

Ota yhteyttä